Home Forums Email Component [Email Component] Blog email notification notworking

Tagged: 

This topic contains 8 replies, has 2 voices, and was last updated by  iMPactBusinessGroup 1 week, 4 days ago.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
  • Author
    Posts
  • #131096

    iMPactBusinessGroup
    Participant

    From what I can tell, I have my automated email set up per all the instructions. But, when I post a new blog post, it’s still not sending out a notification. Are you able to take a look?

    Thanks!

    #131099

    Hudson Atwell
    Keymaster

    Hi will you take a screen shot of your automation log details? Are the triggers being accepted or blocked?

    Also have you verified that emails are working by loading your automated email and sending a test email? The information it returns after a send should tell you if you have any email connection problems.

    Kind regards,
    Hudson Atwel

    #131131

    iMPactBusinessGroup
    Participant

    Attached is a screen shot. One of the emails is my own so I should be receiving it, but did not when I posted a new blog post this past Friday.

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #131143

    Hudson Atwell
    Keymaster

    Thank you for the screenshot that helps narrow it down.

    Have you verified that emails are working by loading your automated email and sending a test email and making sure it hits your inbox?

    If it does then it might be an issue with automation not sending scheduled emails.

    To eliminate one possibility, will you check your wp-config.php file to make sure you do not have a DISABLE_WP_CRON constant set to true? For our emails to send the wp cron system has to be turned on. Sometimes it’s manually off for some reason.

    #131156

    iMPactBusinessGroup
    Participant

    I tried to send a test email, but the “please wait – we are sending a test email” screen just sits there with the color wheel spinning.

    There’s no reference at all to WP_CRON in the config file.

    Mark

    #131162

    Hudson Atwell
    Keymaster
    This reply has been marked as private.
    #131172

    iMPactBusinessGroup
    Participant

    Yes that’s fine! You’re login from before is still active.

    #131179

    Hudson Atwell
    Keymaster
    This reply has been marked as private.
    #131188

    iMPactBusinessGroup
    Participant
    This reply has been marked as private.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.